over

HET VERHAAL ACHTER MANGATA ADVENTURE

Even kort over mezelf. Ik ben wim, eigenaar van Mangata Adventure en wonend in de oudste stad van België. Een kleiner stadje gelezen in een mooie omgeving. Een stad een heel eind verwijderd van zeeën en oceanen. En toch voel ik me er altijd heel erg door aangetrokken. Ik voel me thuis zowel op als in het water. Een citytrip naar Griekenland heeft mijn leven een plotse onverwachte wending en meer betekenis gegeven. Wanneer Evi, zo heet mijn vriendin, en ik wilde gaan snorkelen aan het lokale strand was ik erg geshokeerd. Er lag een massa aan plastic afval. Het was niet veel later dat ik SUP leerde kennen en het leek wel de perfecte tool voor een uitdaging. Samen met Jan Moermans werd mijn grootste avontuur tot nu een feit. Een peddeltocht van 5 dagen doorheen heel vlaanderen terwijl we het afval dat we tegen kwamen opruimde. Het bleek een perfect scenario te zijn om mensen bewust te maken van het vele afval en hen te inspireren om zelf actie te ondernemen.


Via avontuur maak ik de laatste jaren de mensen bewust dat singleuse plastic een groot probleem is. De 5dagen - 240km tocht door Vlaanderen, een 24 urenpeddeltocht, racen als een plastic monster in Parijs om er een paar op te noemen.


De passie voor SUP groeide en dus starte ik Mangata Adventure. Mijn missie? Via avontuur mensen bewust maken van het mooie dat de natuur rondom ons te bieden heeft. En beetje bij beetje worden we allemaal ambassadeurs.